Πρώτη δύναμη και πάλι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη δύναμη και πάλι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Τελευταία Ενημέρωση, Πέμπτη 08:45

Ομαλά διεξήχθησαν την Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με εξαίρεση την αποχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τη διαδικασία. 

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, με την ενσωμάτωση να πλησιάζει στο 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων, διεκδικώντας με πολύ καλές πιθανότητες μια ιστορική αυτοδυναμία. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20% καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική η πορεία της ΕΑΑΚ, σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στο ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 11%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5%.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. 

Διαβάστε ακόμα: 

- Λ. Αυγενάκης: Η νέα γενιά πιστεύει στις αξίες της ελευθερίας και της προόδου