Προθεσμία να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα πήραν Α. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος

Προθεσμία να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα πήραν Α. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος

Προθεσμία να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Οι δύο δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ για την σύλληψή τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα του ανακριτή, αποδίδονται στους δύο δικηγόρους οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της Energa.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει η υπόθεση της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας του κ. Φλώρου, που ξεκίνησε να ερευνάται το 2011, για την οποία ο επιχειρηματίας έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, τον Φεβρουάριο του 2017. Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η δολοφονία του, εκ των συνηγόρων του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη εχθές, ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εκβίαση για απόσπαση χρημάτων από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Σήμερα το πρωί συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Για τον κ. Παναγόπουλο είχε εκδοθεί χθες ένταλμα σύλληψης, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση. 

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής χαρακτήρισε τη σύλληψη δικονομική ακρότητα, που ελπίζει να μην συμβαίνει για την εκτόνωση της λαϊκής οργής.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) υπογράμμισε ότι «δεν επιζητά καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων, εκείνο όμως που αναμένει από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος τους δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση».