Προτάσεις του ΥΦΥΠΕΞ για την τουριστική προβολή της χώρας

Προτάσεις του ΥΦΥΠΕΞ για την τουριστική προβολή της χώρας

Έχοντας υπόψη ότι ο τουρισμός αποτελεί κύριο πόλο της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας κατέθεσε μια ιδιαίτερη πρόταση στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντούρα για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Προτάθηκε, αναλυτικότερα, ένας τρόπος μιας ιδιαίτερης διαφήμισης της χώρας, με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, οδηγώντας σε εξοικονόμηση χρημάτων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η οργάνωση μιας συναυλίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή επιλεγμένων αστεριών του πενταγράμμου από τις χώρες εκείνες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα τουριστικά και μπορούν να καταγράψουν υψηλή δυναμική. Τέτοιες είναι, με βάση την πρόταση, πλην των παραδοσιακών εταίρων της χώρας στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Σύμφωνα με την πρόταση, στην εξέδρα των τραγουδιστών και πίσω από αυτούς, θα υπάρχει ημικυκλική γιγαντοοθόνη που θα προβάλει τις τουριστικές ομορφιές της χώρας στέλνοντας μηνύματα ελκυστικά για τη χώρα, σε πολλές γλώσσες. Στο πλαίσιο του σκεπτικού αυτού θα κληθεί παραδείγματος χάρη, πλην μιας ή δυο γνωστών τραγουδιστριών από τις ΗΠΑ κ.ά., μια ιδιαίτερα γνωστή τραγουδίστρια από την Κίνα, ενώ κατά την ώρα της παρουσίας της στη σκηνή θα προβάλλονται, εκτός των άλλων, γάμοι Κινέζων στη Σαντορίνη, μαζί με θετικά συνθήματα για τον ελληνικό τουρισμό στην κινεζική γλώσσα. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τη Ρωσία, τη Γαλλία όπως και για τις άλλες χώρες. Τα συγκεκριμένα σποτ, επισημαίνεται στην πρόταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τα επόμενα χρόνια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη που οδηγεί, όπως σημειώνεται, στη μείωση του κόστους παραγωγής διαφημιστικών μηνυμάτων.

Η χρηματοδότηση του όλου σχεδίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζεται στην πρόταση, αλλά από χορηγίες ειδικής μορφής, οι οποίες θα επιβαρύνουν επιλεγμένους χορηγούς, λόγω του ύψους του προϋπολογισμού. Την πρωτοβουλία για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται, τη φέρει η κ. Κουντουρά, η οποία θα αναλάβει επίσης και ό,τι άλλο απαιτείται και αφορά στα πνευματικά δικαιώματα που συνδέονται με την εν λόγω δράση. Επίσημη προσκεκλημένη κατά την πρόταση του Δ. Μάρδα θα είναι η Σίρλεϊ Μπάσεϊ.

Τέλος ο κ. Μάρδας πρότεινε και τρία άλλα σχέδια που αφορούν σε τουριστικά παιγνίδια, στα όποια θα συμμετάσχουν οι ξένοι επισκέπτες, που το επιθυμούν, με έπαθλο για τους νικητές κάποιες ημέρες δωρεάν διαμονής και μετακίνησης σε νησιά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ