Πρόστιμο 100 ευρώ σε εργαζόμενη του Γ. Γεννηματάς επειδή κάπνιζε

Πρόστιμο 100 ευρώ σε εργαζόμενη του Γ. Γεννηματάς επειδή κάπνιζε

«Καμπάνα» έπεσε σε εργαζόμενη που κάπνιζε στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενήργησαν στις 8 Αυγούστου, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, συνελήφθη επ' αυτοφόρω να καπνίζει, στην ίδια Μονάδα Λοιμώξεων, στην οποία έγιναν οι καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από τον ακτιβιστή της διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ» κ. Ανδρέα Μπαρδάκη.

Οπως αναφέρουν οι Επιθεωρητές στο πόρισμά τους:

«Κατά την ώρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μια εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και της επιδόθηκε η επιβολή προστίμου εκατό (100) ευρώ, σύμφωνα με την πράξη αριθμό Νο 197. Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απουσίαζε λόγω κανονικής άδειας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Τσουχτερά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ στους Διοικητέςκαι τους Υπεύθυνους Τμημάτων που δεν εφαρμόζουν τον νόμο

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους οι Επιθεωρητές, όταν δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα επιβάλλονται σχετικά πρόστιμα και στους υπεύθυνους των υγειονομικών μονάδων, δηλαδή, στους Διοικητές των νοσοκομείων και Προϊσταμένους των Τμημάτων.

«Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, στον κάθε παραβάτη επιβάλλεται το πρόστιμο των εκατό (100) ευρώ. Πρόστιμα επιβάλλονται και στους υπεύθυνους Διαχείρισης των Μονάδων, ύψους (500) ευρώ, για κάθε παράβαση στις εξής περιπτώσεις:

-Ανοχή ή μη επέμβαση του Υπευθύνου,
-Μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες
-Μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων
-Μη Ανάρτηση της σήμανσης
-Μη ανταπόκριση του υπεύθυνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης
-Μη κλήση αρμοδίων οργάνων
-Μη συνεργασία του υπεύθυνου με τα αρμόδια κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.

Στο έγγραφο των Επιθεωρητών δεν αναφέρεται, ωστόσο, εάν επιβλήθηκε σχετικό πρόστιμο και στον υπεύθυνο της Μονάδας Λοιμώξεων, ή εάν αυτός απουσίαζε, στον αντικαταστάτη του, καθώς και στον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν αναφέρεται, επίσης, εάν στην αυτοψία τους έλεγξαν για το αν υπάρχει απαγορευτική σήμανση στους χώρους.