Πρόστιμα 880.000 ευρώ σε 4 e-shop από τη γ.γ. Εμπορίου

Πρόστιμα 880.000 ευρώ σε 4 e-shop από τη γ.γ. Εμπορίου

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τέσσερις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, ενώ μόλις πρόσφατα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους  330.000 ευρώ σε ακόμα πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν:

Τέλος, στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.