Πρόσκρουση καταμαράν στο λιμάνι της Ραφήνας με 215 επιβάτες

Πρόσκρουση καταμαράν στο λιμάνι της Ραφήνας με 215 επιβάτες

Στον αριστερό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Ραφήνας προσέκρουσε σήμερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό επιβατηγό καταμαράν Flying Cat, λόγω πιθανής βλάβης στο πηδάλιό του. 

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ραφήνας στις 07:30 με προορισμό τα νησιά Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο.

Και οι 215 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν σε σκάφη του λιμενικού σώματος προκειμένου να οδηγηθούν με ασφάλεια στο λιμάνι. Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Το καταμαράν με 13 άτομα πλήρωμα αναμένεται να επιθεωρηθεί από δύτες στο σημείο της πρόσκρουσης πριν επιχειρηθεί η ρυμούλκησή του σε ασφαλές σημείο για επισκευή. 

Ανακοίνωση της εταιρείας

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Αναλυτικά αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο Flying Cat 4, πλοιοκτησίας Hellenic Seaways ANE, σήμερα 30 Ιουλίου και ώρα 07.15 αναχώρησε από το λιμάνι της Ραφήνας με 209 επιβάτες και 13 άτομα πλήρωμα  για Τήνο- Μύκονο-Νάξο-Ίο- Σίκινο -Φολέγανδρο.

Κατά τη διάρκεια των χειρισμών απόπλου λόγω τεχνικού προβλήματος στις μηχανές, το πλοίο ακούμπησε στον λιμενοβραχίονα.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν ασφαλώς στο λιμάνι της Ραφήνας.

Τα δρομολόγια θα παραμείνουν ανεκτέλεστα και οι επιβάτες θα ενημερωθούν και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.