Το προσφυγικό στην συνάντηση  Τσίπρα - Σούλτς

Το προσφυγικό στην συνάντηση Τσίπρα - Σούλτς

Στον απόηχο των ανησυχητικών δηλώσεων Μέρκελ, ότι αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της, θα μπορούσε να προκαλέσει ένοπλες συγκρούσεις στις βαλκανικές χώρες, συναντάται σήμερα στις 9.30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, παρουσία του υπουργού  Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν, και του  Ευρωπαίου επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στις 10:00 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σουλτς, όπου αναμένεται να επεκταθεί και στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, κυρίως  την αναγκαιότητα δημοσιονομικής χαλάρωσης. Ο κ Σούλτς έχει την δυνατότητα να συμβάλει στην, έστω εν μέρει, εμπέδωση των ελληνικών αιτημάτων το ευρωπαϊκό ακροατήριο, πολύ περισσότερο που έχει  «ανοιχτή γραμμή» με την γερμανίδα καγγελάριο  Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και στη συνέχεια στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί μαζί με τον Πρωθυπουργό στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθούν το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων. Θα έχει την ευκαιρία να δει ιδίοις όμμασι την τραγικότητα των συνθηκών που βιώνουν οι πρόσφυγες, την έλλειψη υποδομής στα κέντρα υποδοχής, και την πίεση που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών από την πλημμυρίδα των προσφύγων.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η επίσκεψη Σουλτς θα συμβάλει στην ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την κατανόηση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, της Εκκλησίας, οργανώσεων κ.ά.

Γ.Σ.

Διαβάστε ακόμα:

- Α. Τσίπρας: "Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου"

- Donald Tusk: Καλεί άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό