Προς απεργία διαρκείας οι δημοσιογράφοι

Προς απεργία διαρκείας οι δημοσιογράφοι

Σε απεργιακό συναγερμό έθεσε τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με στόχο την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου, του μοναδικού πόρου των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καλέσει από σήμερα σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου". 
Επίσης, αποφάσισε να καλέσει σε απεργιακό αγώνα διαρκείας, που θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις. Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων αυτών θα αποφασιστούν αύριο στη διάρκεια της κοινής σύσκεψης των εκπροσώπων όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Αύριο το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να καλέσει σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η ανακοίνωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καταλήγει: "Η ΠΟΕΣΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας. Αποφάσισε επίσης στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας".