Προκλητικές δηλώσεις Cavusoglu από τη Θράκη: 150.000 Τούρκοι μουσουλμάνοι ζουν εδώ

Προκλητικές δηλώσεις Cavusoglu από τη Θράκη: 150.000 Τούρκοι μουσουλμάνοι ζουν εδώ

Από τη γενέτειρά του, την Κομοτηνή, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα« και συναντήθηκε με μέλη νεολαίας την οποία επίσης αποκάλεσε «τουρκική».

Στην Κομοτηνή βρίσκεται, από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Hakan Cavusoglu ο οποίος για μια ακόμη φορά και σε αντίθεση μα κάθε πρόβλεψη της συνθήκης της Λωζάννης χαρακτήρισε τη μειονότητα ως «τουρκική μουσουλμανική» και όχι απλά «μουσουλμανική».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του γεύματος στην ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, ανέφερε ότι αισθάνεται περηφάνια που επισκέπτεται τη γενέτειρά του, Κομοτηνή, με τον τίτλο του Τούρκου αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο στη Θράκη ζουν «150.000 Τούρκους μουσουλμάνοι». Παράλληλα συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες ενώ εξίσου σημαντικό άλλωστε είναι και το γεγονός ότι επισκέφθηκε την επονομαζόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής».  Επίσης μετέβη στον Εχίνο όπου του έγινε μαζική υποδοχή. Μάλιστα υπήρχε κινητοποίηση και είχαν προσφερθεί λεωφορεία για όσους ήθελαν να πάνε στην υποδοχή. Στην Ξάνθη επισκέφθηκε και του έγινε υποδοχή στο κτίριο της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Εντύπωση προκαλεί βεβαίως ότι στην Αθήνα χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  μια εντελώς ασυνήθης  συνάντηση, που γεννά προβληματισμό για τις νέες απαιτήσεις που έχει η Τουρκία σε σχέση με το εκπαιδευτικό της μειονότητας αλλά και με τους «ψευδομουφτήδες», ενώ είναι γνωστή η απαίτηση για κατάργηση του νόμου για τον διορισμό των 240 ιεροδιδασκάλων. Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας κάνει απλώς λόγο για συζήτηση θεμάτων «αμοιβαίου ενδιαφέροντος».