Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Επίσκεψη στη Λέσβο την Κυριακή

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Επίσκεψη στη Λέσβο την Κυριακή

Τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, του μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα και οι άνθρωποί του δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη για τη σωτηρία μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν εκεί από τα απέναντι παράλια, θα επισκεφθεί μεθαύριο Κυριακή το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο με αφορμή τον εορτασμό των 103 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φτάσει στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής και θα παρακολουθήσει στη Μυτιλήνη τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου από τις Πρυτανικές αρχές θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος. Με την Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου θα επισκεφθεί μετά, συνεχιζόμενα έργα οδοποιίας κατά τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σημαντικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματα.

Το απόγευμα καθ' οδόν προς τη Σκάλα Συκαμνιάς θα επισκεφθεί το Μανταμάδο και το Μοναστήρι του εορτάζοντος εκείνη τη μέρα Ταξιάρχη.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη απ' όπου θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ