Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, να πάει στη Βουλγαρία»

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, να πάει στη Βουλγαρία»

Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου, Δημήτρη Τσακίρη, ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλλει εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στην Βουλγαρία.

Αφορμή για τη δήλωσή του ήταν παρατήρηση ασφαλισμένου, σε ημερίδα του ΟΑΕΕ στη Φλώρινα, ότι δεν υπάρχει κίνητρο για εργασία, όταν καλείται κάποιος να πληρώνει το 80% του εισοδήματος του σε φόρους και εισφορές.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι η δήλωση του παρερμηνεύτηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Νέα Δημοκρατία: Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ παραμένει σύμβολο της υποκρισίας της κυβέρνησης

Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΟΑΕΕ, η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, δήλωσε πως "η προκλητική δήλωση του Προέδρου του ΟΑΕΕ: “Όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία”, είναι ενδεικτική του ύφους και του ήθους της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

Πρόσθεσε ότι " Κυβέρνηση με την πολιτική της καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τις δηλώσεις της περιπαίζει τον πόνο τους".

"Εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην Κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΕΕ".

Επίσης τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσακίρης παραμένει σύμβολο της υποκρισίας της Κυβέρνησης και διαρκής υπόμνηση του “που” θέλουν να οδηγήσουν τους Έλληνες πολίτες". Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ".

Να παραιτηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΕ

Την παραίτηση του κ. Τσακίρη ζητά με ανακοίνωσή της η Δράση, σημειώνοντας ότι "δεν μπορεί να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία".

"Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης με κυνισμό και προκλητικότητα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση με την φορολογική και εισφοροδοτική πολιτική της εξωθεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στη μετανάστευση. Αφού ομολόγησε την αποτυχία του, ο κ. Τσακίρης πρέπει πλέον να παραιτηθεί, καθώς είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία!

Φαίνεται ότι ο κ. διοικητής με το ελάχιστο βιογραφικό και η κυβέρνηση, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υφαρπαγή του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι για να τραφεί το αδηφάγο κράτος των ημετέρων, και η συνεπακόλουθη μετανάστευση των ικανών, οδηγούν νομοτελειακά στην συρρίκνωση των πόρων ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στην εξαθλίωση όσων εξαρτώνται από αυτό" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δράση και καταλήγει:

"Η Δράση έχει προτείνει ήδη από το 2012 την αναμόρφωση εκ βάθρων του ασφαλιστικού, με μία βασική σύνταξη για όλους από τον προϋπολογισμό και την απελευθέρωση πόρων που θα κατευθυνθούν στην ιδιωτική ασφάλιση, σε προσλήψεις από τις επιχειρήσεις και σε νέες επενδύσεις. Δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις προσπαθούν χωρίς επιτυχία να σώσουν το υπάρχον, χρεοκοπημένο, μοντέλο – με θύματα κυρίως τους νεότερους".

Με πληροφορίες από skai.gr

Διαβάστε ακόμη:

- Ποτάμι: Εμείς να φύγουμε αυτοί να κάθονται