Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης

Ομαλοποίηση της κατάστασης με την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει από αύριο το πρωί, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος επισήμανε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην επιδιόρθωση της βλάβης που έχει κρατήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό τις τελευταίες 4 ημέρες.

Ειδικότερα, ο κ. Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε πως «ο μεγάλος αγωγός που μεταφέρει το νερό από την Αραβησσό στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μεταφέρει το 1/3 της απαραίτητης για την πόλη ποσότητας, έπαθε βλάβη, έσπασε δηλαδή, στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η βλάβη, ξεκίνησε η σταδιακή μείωση της παροχής από αυτό τον αγωγό μέχρι που έκλεισε τελείως για να μπορέσει να επισκευαστεί. Η επισκευή αυτού του ζητήματος ολοκληρώθηκε τώρα. Το νερό δεν έχει φτάσει ακόμη στην πόλη λόγω της μεγάλης απόστασης και του όγκου του αγωγού. Αισιοδοξούμε ότι τις πρώτες μετα απογευματινές ώρες θα έχει φτάσει και θα αρχίσει να τροφοδοτείται η πόλη, ενώ το σύστημα θα αρχίσει να ισορροπεί από αύριο το πρωί»,  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεστενίτης.

Κληθείς να σχολιάσει για την ταχύτητα με την οποία επιλήφθηκαν του ζητηματος οι σχετικές υπηρεσίες σημείωσε πως «καθυστέρηση στην επισκευή της βλάβης προφανώς δεν υπήρχε. Ήδη από την Τρίτη το μεσημέρι είχαμε βγάλει ανακοίνωση και είχαμε πει ότι η αντικατάσταση τμήματος του μεγάλου αγωγού θα έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι και όντως αυτό έγινε. Η αποκατάσταση της βλάβης έχει ολοκληρωθεί».

Για το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει και πάλι παρόμοιο ή και σοβαρότερο πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ επισήμανε πως «ο αγωγός συντηρείται προφανώς και γίνονται έλεγχοι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Όμως η διακοπή της τροφοδοσίας του έτσι ώστε να έχουμε μια αντικατάσταση ή μια πολύ πολύ προσεγμένη επισκευή, θα μπορούσε να γίνει μόνο με ολική διακοπή, κάτι που δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Σε αυτή την περίπτωση η Θεσσαλονίκη θα ταλαιπωρούνταν για πολλές ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Αυτό θα μπορέσει να γίνει αν βρεθεί εναλλακτική τροφοδοσία για τα 80.000 κυβικά νερού που μας δίνει αυτός ο αγωγός», κατέληξε ο κ. Κρεστενίτης.

Φωτογραφία: Intime News