Προβλήματα σε αεροδρόμια παγκοσμίως από κατάρρευση του συστήματος check-in

Προβλήματα σε αεροδρόμια παγκοσμίως από κατάρρευση του συστήματος check-in

Μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στα αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο μετά από τη πτώση των συστημάτων ελέγχου εισιτηρίων (check-in), μετέδωσε η Telegraph.

Ειδικότερα, επιβάτες αναφέρουν προβλήματα στο Gatwick του Λονδίνου, στο Charles de Gaulle στο Παρίσι, στο Reagan  της Ουάσιγκτον, στο Changi στη Σιγκαπούρη, στο Γιοχάνεσμπουργκ και στη Ζυρίχη.

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο το λογισμικό Amadeus Altea που χρησιμοποιείται από 125 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. «Οι τεχνικές ομάδες μας εργάζονται πάνω στο πρόβλημα και οι υπηρεσίες σύντομα επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία», αναφέρει δήλωση της εταιρείας.

«Είναι ζήτημα των αεροπορικών εταιρειών και όχι των αεροδρομίων», σχολίασε εκπρόσωπος του Gatwick, όπου οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι εκπρόσωπος του ίδιου αεροδρομίου χαρακτήρισε νωρίτερα την κατάσταση ως «στιγμιαίο σφάλμα λογισμικού» και δήλωσε ότι δεν προκάλεσε καθυστερήσεις στις πτήσεις.

«Ένας μικρός αριθμός αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή προβλήματα διακοπών λειτουργίας στα συστήματα check-in σε αεροδρόμια όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Heathrow. Οι επιβάτες συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα του check-in για την πτήση τους, έστω κι αν η διαδικασία διαρκέσει λίγο παραπάνω από ό,τι συνήθως», ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Heathrow.