Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας

Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στη Φλώρινα και στις Πρέσπες λόγω έντονης κακοκαιρίας, ενώ στα Ιωάννινα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στα ορεινά, στο Μέτσοβο και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Με δυσκολία η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων και στην Εγνατία.

Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαιτούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, σε ορεινά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των οδηγών, αναφέρεται πως αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται: στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά, στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα, στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

Επίσης, έχει απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από το Μέτσοβο έως την Παναγιά.

Την ίδια στιγμή εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου και του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Φλώρινα και τις Πρέσπες θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δυσκολίες στην κυκλοφορία

Εν τω μεταξύ η χιονόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων τόσο στο Εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα Γρεβενά (Σαμαρίνας, Βασιλίτσας Περιβολίου και προς το Σπήλαιο, Κρανιάς και προς Πριόνια Καλλιθέας και Μικρολίβαδο,  Δοτσικού και προς το Μεσολούρι, καθώς και Μεγάρου. Επίσης στην Καστοριά της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης)

Στην Φλώρινα διεξάγεται με αλυσίδες στα τμήματα Καστοριάς μέσω Βίγλας, μέσω Βιτσίου, μέσω Κέλλης, Αετού - Νυμφαίου και στο σύνολο του Επαρχιακού και Δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α-29 (Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής) διεξάγεται κανονικά.