Premia Properties: Το Ομολογιακό των 100 εκατ. ευρώ και η επόμενη ημέρα

Premia Properties: Το Ομολογιακό των 100 εκατ. ευρώ και η επόμενη ημέρα

Με μεγάλη ταχύτητα και υψηλή δυναμική υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Premia Properties για τη διαμόρφωση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων της τάξης του 1 δις. ευρώ και την κατάκτηση ηγετικής θέσης στο εγχώριο real estate. Ήδη η εταιρεία ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την έκδοση ομολογιακού δανείου 100 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν και άλλες κινήσεις που επιβεβαιώνουν την πορεία της ως της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας του κλάδου. Στο μεταξύ, στο μετοχικό της δυναμικό προστίθενται και νέα δυναμικά μέλη που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, μέσα από τα οποία αντλεί τεχνογνωσία και εφαρμόζει βέλτιστες τακτικές, οι οποίες συνεισφέρουν στην υλοποίηση της στρατηγικής της.

Η έκδοση του Ομολόγου των 100 εκατ. ευρώ, τις προηγούμενες ημέρες, προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη κατά 2,04 φορές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ομολογιών (72%) κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες Επενδυτές με το 28% να καλύπτεται από Ειδικούς Επενδυτές, δίνοντας σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Premia Properties. To Ομόλογο είναι πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 2,80% και είναι εισηγμένο προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για το σημαντικό αυτό βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Premia Properties, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding, Ηλίας Γεωργιάδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Το ομόλογο, θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, που δείχνει τον βαθμό εμπιστοσύνης στη στρατηγική, αλλά και στις επενδύσεις της εταιρείας μας», επεσήμανε σε δηλώσεις του.

Για τον CEO της Premia Properties, Κωνσταντίνο Μαρκάζο, η μεγάλη επιτυχία της έκδοσης και το υψηλό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε «αποτελούν μία ισχυρή και έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στις προοπτικές της Premia. Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την περαιτέρω μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου μας και επενδύσεις με στόχο τη δημιουργία αξίας».

Η έκδοση του Ομολόγου, εκτός από την αναπτυξιακή προοπτική για την Premia Properties, εντάσσεται και στην ευρύτερη στρατηγική της να εξελιχθεί και σε μία ισχυρή ΑΕΕΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό η Premia έχει υποβάλει τη σχετική αίτηση (στα μέσα Νοεμβρίου 2021) και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η στρατηγική αυτή κίνηση εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της εταιρείας που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων με αξιοποίηση των φορολογικών πλεονεκτήματων που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν την επιτυχημένη, τρίτη κατά σειρά, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που πραγματοποίησε η Premia Properties, στα τέλη του περασμένου έτους, η οποία προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και υπερκαλύφθηκε κατά 1,36 φορές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia ως στρατηγικός εταίρος, με ποσοστό 17,22%, η FASTIGHETS AB BALDER. Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία έχει παρουσία σε 6 χώρες και ανήκει στον Σουηδό επιχειρηματία Erik Selin, που συγκαταλέγεται στους 750 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes. Ο ίδιος με επιτυχημένη διαδρομή περίπου 30 χρόνων στον χώρο του Real Estate, θεωρείται αυθεντία του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, πέραν της δύναμης, εμπειρίας και αξιοπιστίας του βασικού της μετόχου, της Sternen Stenhus, που απέκτησε το 2020 το πλειοψηφικό της πακέτο, μέσα από μία άλλη αύξηση κεφαλαίου, η Premia Properties, αποκτά έναν ακόμη στρατηγικό εταίρο διεθνούς εμβέλειας, με δυνατότητες και knowhow που θα υποστηρίξουν την εφαρμογή του σχεδιασμού της.

Στο οπλοστάσιο της, βέβαια, περιλαμβάνεται και το ανθρώπινο δυναμικό της: μια διαχρονική δύναμη με επικεφαλής μία έμπειρη διοικητική ομάδα. Στελέχη με μακρά επαγγελματική πορεία και εξειδίκευση στον κλάδο, σαφή προσανατολισμό στο αποτελέσμα, με εξαιρετικές ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, και ένα μοναδικό αίσθημα ομαδικότητας, που διαμορφώνει τη συμμετοχική κουλτούρα της Premia Properties. Και σαν αποτέλεσμα έχει σχηματίσει μια εταιρεία που δημιουργεί αξία για τους μετόχους και τους συνεργάτες της, δίνοντας ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη, και την κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία.

Με την ισχύ, την τεχνογνωσία και τις αξίες αυτές, αλλά και ενεργητικό που ξεπερνά τα 230 εκατ. ευρώ, η Premia Properties, είναι έτοιμη να υλοποιήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επέκτασή της. Από τα 183 εκατ. ευρώ, στα οποία εκτιμάται σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου της (με τελευταία προσθήκη το αυτοτελές ακίνητο εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων -serviced apartments- που εξαγόρασε από τη Dimand), στόχος είναι αυτό να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία και το 1 δις. ευρώ μέσα στην πενταετία.

Ήδη, η Premia Properties εξετάζει ακίνητα αξίας 150 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, για ορισμένα από αυτά βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, ώστε το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις για εξαγορές.

Στη διαδικασία της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου της η Premia Properties θα παραμείνει πιστή στη στρατηγική της για ακίνητα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, με υψηλή εμπορευσιμότητα, άριστη ποιότητα κατασκευής και αναβαθμισμένα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, ενώ θα συνεχίσει να επενδύει σε αποθήκες/logistics, αλλά και σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα (όπως φοιτητικές εστίες και γηροκομεία), και κατοικίες

«Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με συνέπεια, ακολουθώντας πάντα μία βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική», είναι το δόγμα της Premia Properties, όπως το καταγράφει ο CEO Κωνσταντίνος Μαρκάζος.