Πρασσάς: Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας - Θα έρθουν και άλλα κύματα

Πρασσάς: Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας - Θα έρθουν και άλλα κύματα

Στους λόγους που οδηγούν στον υψηλό αριθμό θανάτων καθημερινά από κορονοϊό, αναφέρθηκε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, η δεξαμενή των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη και αφέθηκε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα ενώ, πρόσθεσε, ότι το σύστημα υγείας δεν μπορεί να σηκώσει παραπάνω πίεση μετά από ένα σημείο και όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με την πανδημία. Ο μόνος που δεν κουράστηκε είναι ο ιός και δυστυχώς συνεχίζει ακάθεκτος. Όποτε βρίσκει ανθρώπους που είναι ανοσολογικά ευάλωτοι τους χτυπάει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει πολλούς ημερήσιους θανάτους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμεινε πιασμένα στο δίκτυο παραπληροφόρησης και δεν ξεκίνησε τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύστημα κι αυτό να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμα της πανδημίας».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ότι θα «ξαναχτυπήσει» με νέα κύματα, εκφράζοντας την ελπίδα, το νέο κύμα να είναι ηπιότερο σε σχέση με τα άλλα.

Ο κ. Πρασσάς υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση στους ηλικιωμένους και όσους τη χρειάζονται, καθώς μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση.