Πούτιν: Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν κι άλλο αν η Δύση εντείνει την οικονομική πίεση στη Ρωσία

Πούτιν: Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν κι άλλο αν η Δύση εντείνει την οικονομική πίεση στη Ρωσία

Με περαιτέρω αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, σύμφωνα με το Reuters. 

Παράλληλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναδειχθεί τελικά πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη αφού ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις παράνομες, όπως τις χαρακτήρισε, κυρώσεις της Δύσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική σε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που θα μπορούσε να δεχτεί να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία της για κάποιου είδους βραχυπρόθεσμο οικονομικό κέρδος.

«Αυτές οι κυρώσεις θα είχαν επιβληθεί σε κάθε περίπτωση», ανέφερε. «Υπάρχουν κάποια ερωτήματα, προβλήματα και δυσκολίες αλλά στο παρελθόν τα έχουμε ξεπεράσει και θα τα ξεπεράσουμε». Υποστήριξε, επίσης, ότι η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες.

Παραδέχθηκε, δε, ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη έγιναν αισθητές. «Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», ανέφερε.

«Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε Περισσότερα