Πούτιν: Ο τρόπος που επελέγει η Τρας απέχει από τις δημοκρατικές διαδικασίες

Πούτιν: Ο τρόπος που επελέγει η Τρας απέχει από τις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τρόπος με τον οποίο η Βρετανία επιλέγει τους ηγέτες της «απέχει πολύ από τις δημοκρατικές διαδικασίες», μια ημέρα αφότου η Λιζ Τρας αντικατέστησε τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για τον διορισμό της Τρας, ο Πούτιν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι επιλέχθηκε στο ψηφοδέλτιο από μέλη του Συντηρητικού κόμματός της και όχι από ολόκληρη τη χώρα.

«Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας δεν συμμετέχει, σε αυτήν την περίπτωση, στην αλλαγή της κυβέρνησης. Οι άρχουσες ελίτ εκεί έχουν τις ρυθμίσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Επιπροσθέτως, ερωτηθείς για τις προοπτικές για τους δεσμούς με τη Βρετανία, ο Πούτιν τόνισε: «Γνωρίζουμε τη θέση των Τόρις (των Συντηρητικών) σε αυτά τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με τη Ρωσία. Είναι δική τους δουλειά πώς να οικοδομήσουν σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.»

Στην συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε πως «η δουλειά μας είναι να υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με συνέπεια, ας μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για αυτό».

Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών, η Τρας εξόργισε τη Μόσχα καθώς καταδίκασε την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και κράτησε σκληρή στάση απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο.