ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν η Όμικρον είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα

ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν η Όμικρον είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει προς το παρόν στη διάθεσή του αρκετά στοιχεία ώστε να πει με βεβαιότητα αν η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα. 

«Έχουμε στοιχεία που δείχνουν πως τα ποσοστά νοσηλειών είναι χαμηλότερα», ανακοίνωσε η Μαρία βαν Κέρκοβα, επικεφαλής τεχνικού τμήματος για τον κορονοϊό του ΠΟΥ, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι χρειάζονται δεδομένα από περισσότερους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως ευπαθείς.

Κάλεσμα σε εγρήγορση

 

Πρόσθεσε πως τα στοιχεία για τη νέα παραλλαγή, που ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Νοέμβριο, παραμένουν συγκεχυμένα. 

«Ζητούμε από τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί, ζητούμε από τις κυβερνήσεις να είναι σε εγρήγορση, ιδίως όσο πλησιάζουν οι γιορτές», τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ. 

Μελέτη από τη Νότια Αφρική που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη αναφέρει πως λιγότεροι από όσους μολύνθηκαν από την Όμικρον οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία σε σχέση με τη Δέλτα, κάτι που πάντως θα μπορούσε να εξηγηθεί από τα υψηλότερα ποσοστά ανοσίας στον πληθυσμό.