Πόσο αναμένεται να  στοιχίζουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Πόσο αναμένεται να στοιχίζουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Από 50 έως 60 δολάρια αναμένεται να κοστολογηθεί μία διπλή δόση εμβολίου κατά του Covid-19 από την εταιρεία  Moderna, τιμή υψηλότερη από ότι σκέφτονται να χρεώσουν τα κράτη άλλοι κατασκευαστές εμβολίων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.που επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές.  Η τιμή θα ισχύει για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες με υψηλό εισόδημα, στις οποίες η εταιρεία σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα.

Οι μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστώνη έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 325% φέτος, καθώς το εμβόλι;oΠφι της έδειξε σημάδια αποτελεσματικότητας και έγινε το πρώτο στις ΗΠΑ που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές. Αυτήν την εβδομάδα επέκτεινε τη χρηματοδοτική της συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει ήδη βάλει περίπου 1 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη του εμβολίου.

Η τιμή που αναζητά η Moderna μάλλον δεν θα είναι τελική με δεδομένο ότι η  Pfizer και η BioNTech την περασμένη εβδομάδα υπέγραψαν μια συμφωνία προπαραγγελίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στα 19,50 $ ανά δόση, γεγονός που ίσως πιέσει την τιμή της Moderna προς τα κάτω.