«Πόρτα» στον ΠΑΟΚ, κούρεμα 45% στις «άστεγες ομάδες» από την ΕΡΤ

«Πόρτα» στον ΠΑΟΚ, κούρεμα 45% στις «άστεγες ομάδες» από την ΕΡΤ

Του Βασίλη Γεώργα

Πόρτα από την ΕΡΤ έφαγε τελικά ο ΠΑΟΚ. Εκεί που είχε εξασφαλίσει τριετές «βασιλικό» συμβόλαιο από την προηγούμενη κυβέρνηση προς 7,5 εκατομμύρια ευρώ τα χρόνο, ξαφνικά έμεινε τηλεοπτικά άστεγος με πιθανότερο ενδεχόμενο να καταφύγει στο OPEN TV του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όχι μόνο θα μείνει χωρίς τηλεοπτικά έσοδα την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο αλλά θα αναγκάζεται να πληρώνει και τα έξοδα παραγωγής και μετάδοσης κάθε εντός έδρας αγώνα που φτάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά παιχνίδι.

Εκτός δημόσιας τηλεόραση μένει και ο ΟΦΗ ο οποίος είχε πάρει συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων το χρόνο και τώρα θα πρέπει να ψάξει αλλού.

Η ΕΡΤ θα προτείνει επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές κατά 45% σε σχέση με την συμφωνία που υπήρχε με τις υπόλοιπες "άστεγες" τηλεοπτικά ποδοσφαιρικές ομάδες. Η πρόταση αφορά τον Άρη, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, και την Λαμία. Κάτι τέτοιο σημαίνει πρακτικά τηλεοπτικά έσοδα κάτω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος της κάθε μιας από τις πέντε ομάδες.

Ο μόνος που πρόλαβε είναι ο Παναθηναϊκός που έφυγε από το κρατικό κανάλι υπογράφοντας με τη Nova προς 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.   

Μένει να δούμε τώρα τις αντιδράσεις των "θιγόμενων" που σε πρώτη φάση απειλούν να μην κατεβούν να παίξουν στο πρωτάθλημα το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου.