Πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, με τη συμμετοχή μελών του ΚΚΕ, Παλαιστινίων που ζουν στην Αθήνα, φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων.

Αρχικά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί της Μεσογείων και όπως έχουν κάνει γνωστό, σκόπευαν να προσεγγίσουν την Πρεσβεία του Ισραήλ για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και ακολούθως είχαν προγραμματίσει να συνεχίσουν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε ομιλία του κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015».

«Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στη εν εξελίξει συγκέντρωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Λόγω της συγκέντρωσης νωρίτερα έκλεισαν διαδοχικά η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Δημοκρατίας, και η  Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Μεσογείων έως την Κηφισίας.