Πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της 4ετίας ζητά το 61%

Πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της 4ετίας ζητά το 61%

Πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά το 61% των πολιτών, στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση που διεξήχθη από την ΚαπαResearch. Η ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνει θετικό ισοζύγιο στις απαντήσεις των ερωτηθέντων όσον αφορά την κυβερνητική αλλαγή.

Ειδικότερα το 51% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση και θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ενέργειές της για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη.





Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.


Αναφορικά με την αποδοχή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκης, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.




''Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% αξιολογεί ως θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 62% αναφέρει ότι δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Από την άλλοι, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικά το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, με τους περισσότερους να ζητούν διερεύνηση συνεργασιών με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρά αυτόνομη πορεία.