Πολεμική ατμόσφαιρα στην Κω για το hotspot

Πολεμική ατμόσφαιρα στην Κω για το hotspot

Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των πολιτών έκαναν οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής στην Κω, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κω", με αποτέλεσμα ένα παιδί εννέα ετών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν γυναίκες και παιδιά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και να προωθηθούν προς την τοποθεσία όπου συνεχίζονται τα έργα για την δημιουργία hot spot. Είχαν προηγηθεί συνομιλίες με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες επέτρεψαν μόνον σε 30 από τους συγκεντρωθέντες να μεταβούν στο σημείο όπου χτίζεται το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εκτοξεύοντας δακρυγόνα και με ψεκαστήρες ώστε να μπορούν να εστιάσουν καλύτερα εναντίον των πολιτών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία hot spot στην Κω, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πυλί με αίτημα προς την κυβέρνηση να  αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου υποδοχής προσφύγων συνεχίζονται στην περιοχή.

Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία είναι μεγάλη ενώ την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα