Πολάκης: Πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις, εμείς κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική...

Πολάκης: Πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις, εμείς κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική...

Έχοντας με τις αναρτήσεις του υπερβεί κατ επανάληψη τα εσκαμμένα φτάνοντας στο σημείο να καταγγέλλει κυβερνητικά στελέχη ότι «είστε δολοφόνοι» ο Παύλος Πολάκης μία ημέρα μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή υποστήριξε πως «πιάνεστε από εκφράσεις και λέξεις» ενώ «εμείς σας κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική». «Δεν σας λέμε ότι βγάζετε κανένα πιστόλι για να δολοφονήσετε τον κόσμο» τόνισε.

Με αναφορές στην ιατρική του θητεία και με χαρακτηρισμούς όπως «άσχετος» για τον πρωθυπουργό ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει ως «βαθιά πολιτική κριτική» τους ακραίους χαρακτηρισμούς τόσο του ιδίου όσο και άλλων στελεχών, ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, κατά της κυβέρνησης, καθώς και την προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης των νεκρών της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του ο Παύλος Πολάκης έχει φτάσει στο σημείο να μιλήσει και ο ίδιος για δολοφόνους ενώ κατ' επανάληψη έχει συνδέσει τους θανάτους από Covid με την κυβέρνηση. Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει υπεύθυνο για αυτούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για «εγκληματικές ενέργειες» και για απόδοση ευθυνών.

Εντύπωση προκάλεσε και η αναγωγή που έκανε αναφορικά με τους νεκρούς της πανδημίας με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, λέγοντας πως να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που καταγράφονται για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ, με βάση τον σημερινό αριθμό τους δηλαδή του 19.500, οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ ανέρχονται στους 12.000.

Σημειώνεται πως κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει ο Παύλος Πολάκης και αναφορικά με τους νεκρούς το προηγούμενο διάστημα υποστηρίζοντας πως το ποσοστό των εμβολιασμένων που έχουν νοσήσει και έχουν πεθάνει είναι υψηλό αφού το συνέκρινε με τον συνολικό αριθμό θάνατο και όχι σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων.

Πάντως, ο ίδιος απέφυγε τον συνήθη ακραίο λόγο δεδομένου ότι υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά με τα οποία λειτούργησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διέγραψε άμεσα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει όμως αποφύγει επιμελώς να ασχοληθεί με την περίπτωση του στενού του συνεργάτη.