Ποινική δίωξη του Νίκου Φίλη ζητά η Χρυσή Αυγή

Ποινική δίωξη του Νίκου Φίλη ζητά η Χρυσή Αυγή

Οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Σαχινίδης, Αϊβατίδης και Χατζησάββας μετέβησαν σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο και όσα ανέφερε για την γενοκτονία των Ποντίων.

Στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ε.α. πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε και εκείνος μηνυτήρια αναφορά  σε βάρος του κ. Φίλη, για τον ίδιο λόγο και ζητάει την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνησης   του θέματος, την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ  δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής.Ακόμη, ο πλωτάρχης  ζητάει για ηθική βλάβη που δέχθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας  το ποσό των 44 ευρώ. Προτείνει   ως μάρτυρα τον εκδότη και δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην αναφορά τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«ΕΠΕΙΔΗ από την παράθεση της απάντησης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, στην εκπομπή “Στον Ενικό”, με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας “StarChannel”, τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-11-2015, σε ερώτηση για την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην οποία είχε προβεί την 20-8-2014 με άρθρο του στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα, “Αυγή”, προκύπτει καταφανώς ότι αυτός με πρόθεση, δημόσια, προφορικά, ευτελίζει και κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή/και τη σοβαρότητα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έχει αναγνωριστεί με απόφασή της Βουλής των Ελλήνων –και μάλιστα με την αυξημένη τυπική ισχύ του Νόμου- και η συμπεριφορά του αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων και των μελών της που προσδιορίζεται με βάση την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, αυτή της καταγωγής των Ελλήνων του Πόντου, και η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της.

ΕΠΕΙΔΗ η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, πληρεί τη νομοτυπική μορφή του εγκλήματος που προβλέπεται και τιμωρείται στο άρθρο 2 του ν. 927/1979, όπως αυτό αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 2 του Ν. 4285/2014.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατά νόμο ποινική δίωξη και τιμωρία του».