Ποινική δίωξη στον 40χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα

Ποινική δίωξη στον 40χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 40χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS που συνελήφθη χθες Πέμπτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος του 40χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή. 

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα το πρωί. Ο κατηγορούμενος ως μέλος της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είχε δικηγόρο και έτσι διορίστηκε από την δικαστική λειτουργό συνήγορος για να τον εκπροσωπήσει.

Είχε συλληφθεί στις 7 Δεκεμβρίου

 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί την 7η Δεκεμβρίου 2021 από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου - εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ? εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η πληροφορία για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος ήρθε από ξένες υπηρεσίες, και έτσι ο άντρας συνελήφθη εκ νέου στα Πατήσια.