Ποια είναι τα σενάρια για την πτώση του Μιράζ 2000

Ποια είναι τα σενάρια για την πτώση του Μιράζ 2000

Εν αναμονή του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής αλλά και των στοιχείων που θα προκύψουν από την ανεύρεση του καταγραφέα πτήσης του αεροσκάφους, τέσσερα είναι τα σενάρια που εξετάζονται για την πτώση του Μιράζ 2000, με πιθανότερο αυτό της απώλειας χωρικού προσανατολισμού από τον Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο skai, έμπειροι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της απώλειας χωρικού προσανατολισμού, που είναι γνωστή ως vertigo. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη κατάσταση κατά την οποία ο χειριστής χάνει την αίσθηση του ορίζοντα και μπερδεύει τον ουρανό με τη θάλασσα.

Δεύτερο σενάριο είναι αυτό που αναφέρει ότι το δυστύχημα έγινε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, της νέφωσης και της χαμηλής ορατότητας.

Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει την παραίσθηση που σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να προκαλέσει η προερχόμενη από την Αφρική σκόνη η οποία σημείωνε μεγάλη συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα.

Λιγότερο πιθανό, πάντα κατά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, είναι το σενάριο μηχανικής βλάβης. 

Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους και κατ'' επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δεύτερου Mirage 2000-5.