ΠΟΕΔΗΝ: Σε εμπόλεμη κατάσταση τα Δημόσια Νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Σε εμπόλεμη κατάσταση τα Δημόσια Νοσοκομεία

Για απελπιστική κατάσταση την οποία βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων της Αττικής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, με την εικόνα να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. 

Αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χθεσινή εφημερία στο Νοσοκομείο Νικαίας, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως το νοσοκομείο ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς καθώς προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές. 

«Τα ράντζα φτάνουν έως τον κήπο. Συγκεκριμένα φτάνουν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από τη μεριά του κήπου. Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς κοντά στην πόρτα!!!  Τριτοκοσμικές εικόνες. 6 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας μαζί με πολλούς άλλους ασθενείς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο Ευαγγελισμός, μετά από κάθε εφημερία, αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα , ξεκινώντας, μάλιστα, την νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο), ενώ έξι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, με άλλους ασθενείς, λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σήμερα το πρωί, 48 διασωληνωμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Και οι μισοί εξ αυτών, συνεχίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, για περισσότερες πάνω από πέντε ημέρες, αφού, χθες, εξυπηρετήθηκαν μόλις έξι περιστατικά.