ΠΟΕ - ΥΠΠΟ: Ανηλεής προσπάθεια του κ Μπαλτά να κηλιδώσει τους εργαζόμενους

ΠΟΕ - ΥΠΠΟ: Ανηλεής προσπάθεια του κ Μπαλτά να κηλιδώσει τους εργαζόμενους

«Χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθούμε την ανηλεή προσπάθεια του πρώην υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, αφενός μεν να επανέλθει στην επικαιρότητα, αφετέρου δε να κηλιδώσει τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού συκοφαντώντας τους». Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία εκδόθηκε σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Μπαλτάς και 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των υπαλλήλων.

Στη συνέχεια η ΠΟΕ- ΥΠΠΟ σκληραίνει τη γλώσσα της σημειώνοντας: «Ο Αριστείδης Μπαλτάς,  ο οποίος το μόνο έργο που «παρήγαγε» κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν η διαδρομολογία και η πολιτική εξυπηρέτηση «αρεστών και εκλεκτών» συνομιλητών του, επανήλθε με μία ερώτηση για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας των εργαζομένων προς τη νυν υπουργό λες και ο ίδιος δεν πέρασε ποτέ από τη θέση αυτή.

Σε πρώτη φάση ενημερώνουμε όσους το αγνοούν και υπενθυμίζουμε σε όσους το έχουν ξεχάσει πως το Ταμείο Αλληλοβοηθείας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου για τέταρτη φορά, ενώ  κατά το παρελθόν οι έλεγχοι, από το Σ.Δ.Ο.Ε και τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, ολοκληρώθηκαν με κρυστάλλινα αποτελέσματα. Κι όλα αυτά σε αντίθεση με άλλους φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. που παρότι διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ ουδέποτε ελέγχθησαν για τα πεπραγμένα τους.»

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως ο προκάτοχος της κας Κονιόρδου «ποτέ δεν κατάφερε να δεχθεί πως στο ΥΠ.ΠΟ.Α, συνάντησε ένα συνδικαλιστικό κίνημα με θέσεις και απόψεις οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε αντίθεση με τα όσα έπρατταν οι σύμβουλοί του.»

Και η ανακοίνωση κλείνει:

«Τέλος, κατανοούμε ότι ο «πολέμιος της αριστείας» δεν ξεπέρασε ποτέ ότι υπήρξε συνδικαλιστικό κίνημα που διαφώνησε μαζί του, εκτός πολλών άλλων, και με τις «θέσεις» του για τις πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις  στις  απαλλοτριώσεις.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα επανέλθουμε με αναλυτική τοποθέτησή μας για όλα όσα αναφέρονται στην ερώτηση του πρώην Υπουργού»