Πλεύρης: Όποιος θεωρεί αντισυνταγματική μία διάταξη να υποβάλει ένσταση

Πλεύρης: Όποιος θεωρεί αντισυνταγματική μία διάταξη να υποβάλει ένσταση

Την ίδια ώρα που τα στοιχεία δείχνουν μαζικές αιτήσεις ραντεβού εμβολιασμών, στη Βουλή κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για την τροπολογία που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών.

Όπως, ωστόσο, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, «διαπιστώνεται μία απόσταση στα λεγόμενα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και των αποφάσεων των ΚΟ που δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας».

Είχε προηγηθεί στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για τους λόγους που δεν μπορεί να καθιερωθεί υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, και είπε ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους είναι πολλαπλά αντισυνταγματική.

Θα καταθέσετε αίτηση αντισυνταγματικότητας;

 

«Ρωτώ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτηση αντισυνταγματικότητας; Διότι υπάρχει συνταγματική τάξη. Ή λοιπόν αποδέχεστε τη θέση της βουλευτή και καταθέτετε αίτηση αντισυνταγματικότητας ή δεν την αποδέχεστε. Ρωτώ, θα καταθέσετε αίτηση αντισυνταγματικότητας; Υπάρχει καμία ΚΟ που πιστεύει ότι υπάρχει αντισυνταγματική διάταξη; Αν είναι έτσι θα έπρεπε να το θέσει όπως επιτάσσει ο Κανονισμός της Βουλής», παρενέβη ο Θ. Πλεύρης.

«Κύριε υπουργέ, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα, ως βουλευτής, να μιλήσω κατά πως νομίζω και όπως θεωρώ ότι η συνείδησή μου, μου επιτρέπει, χωρίς αναγκαστικά η ΚΟ να έχει καταθέσει αίτηση αντισυνταγματικότητας», σχολίασε η κ. Αναγνωστοπούλου.