Πλαστά πιστοποιητικά: Στα 200 τα περιστατικά στα νοσοκομεία - Έρευνα και στο ΑΧΕΠΑ

Πλαστά πιστοποιητικά: Στα 200 τα περιστατικά στα νοσοκομεία - Έρευνα και στο ΑΧΕΠΑ

Στα 200 υπολογίζονται τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα διεξάγεται εκτός από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και στο ΑΧΕΠΑ. Εντωμεταξύ, νέες καταγγελίες και για πλαστά πιστοποιητικά θετικών διαγνωστικών τεστ, έρχονται στο φως. 

Αναλυτικά, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ, βρίσκεται και αυτό στο μικροσκόπιο για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού μαϊμού με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να επιβεβαιώνει την πληροφορία και να προσθέτει ότι περίπου 200 περιστατικά υπόπτων πιστοποιητικών βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Τα σωματεία ενημερώνουν την ΠΟΕΔΗΝ για κινήσεις υγειονομικών, που ενώ παρέμεναν φανατικοί αντιεμβολιαστές εμφανίζονται να έχουν κάνει την πρώτη δόση την ημέρα της λήξης της διορίας  από το υπουργείο υγείας.

«Να κάνουν οι υγειονομικοί τεστ αντισωμάτων»

 

Ο Μ. Γιαννάκος προτείνει όλοι οι προς διερεύνηση υγειονομικοί να κάνουν τεστ αντισωμάτων ώστε να αποκαλυφθούν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως περίπου 500 υγειονομικοί, που έχουν υποβάλλει αίτηση να εξαιρεθούν από το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για λόγους υγείας, παραμένουν στις θέσεις τους.

Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμα αξιολογήσει και διερευνήσει τα αιτήματά τους και υποστηρίζει πως η εφαρμογή του νόμου της αναστολής είναι δύο ταχυτήτων, καθώς έχει βγάλει σε αναστολή τους υγειονομικούς που δεν προέβαλαν τέτοια αίτηση, ενώ έχει αφήσει στη θέση τους τους υπόλοιπους.

Έρευνες για τεστ «μαϊμού»

 

Εντωμεταξύ, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, σχετικά με χορήγηση πλαστών βεβαιώσεων θετικών rapid test. Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ιδιωτικά ιατρικά μικροβιολογικά κέντρα χορηγούν πλαστά θετικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι εξεταζόμενοι να δηλωθούν στην κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα ως νοσούντες και να αποσπάσουν σχετικό πιστοποιητικό.

Το κόστος για τη χορήγηση της βεβαίωσης «μαϊμού» ανέρχεται από 10 έως 50 ευρώ. Ο εν λόγω μηχανισμός είχε στηθεί στη Δράμα. Πιστοποιητικό «μαΐμού» έχουν αποσπάσει εκτός από τους τοπικούς υγειονομικούς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Γκάγκα: Θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

 

Άτεγκτο θα είναι το υπουργείο Υγείας στις περιπτώσεις υγειονομικών που παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως ανέφερε η ανταπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μετά από σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

«Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή και είναι μέσα σε μια διαδικασία που ελέγχονται. Γι' αυτά που έχουν πιστοποιηθεί θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες αλλά ειδικά οι υγειονομικοί θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη» δήλωσε η κ.Γκάγκα (Διαβάστε περισσότερ εδώ).