Πλακιωτάκης: Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα λιμάνια

Πλακιωτάκης: Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα λιμάνια

Να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους κάλεσε τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι οι επιβάτες πρέπει να είναι στο λιμάνι 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους.

Όπως ανέφερε ο έλεγχος δεν γίνεται πλέον στον καταπέλτη από το πλήρωμα του πλοίου, αλλά στον προβλήτα από άνδρες και γυναίκες του λιμενικού.

«Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η τήρηση της δημόσιας υγείας. Θα είναι εξονυχιστικοί οι έλεγχοι», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και ειδικά τους συμπατριώτες του στην Κρήτη, να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα αλλά πρέπει και να εμβολιαστούμε», επισήμανε.

Μιλώντας για τις μεταναστευτικές ροές είπε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» και πρόσθεσε: «Το 2020 διαχειριστήκαμε πάνω από 800 περιστατικά, χωρίς να υπάρξει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή»

Τέλος, αναφέρθηκε στην μείωση των μεταναστευτικών ροών, σημειώνοντας πως «ενισχύουμε το Λιμενικό με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα».