Πέτσας: Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός φυλακής

Πέτσας: Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός φυλακής

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του για το ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε πως «η ελληνική κοινωνία θα σας πει αυτή τη στιγμή ότι δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός», ενώ ξεκαθάρισε πως δράσεις όπως αυτή που έγινε στην Επίδαυρο με το πανό δεν τον βρίσκουν σύμφωνο.

«Θέλει δεν θέλει κανείς να το πιάσει, αυτό το ζήτημα είναι πολιτικό θέμα. Όταν έχεις ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία και εδώ πρέπει να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το νομικό ζήτημα που είναι άλλοι αρμόδιοι να το εξηγήσουν, εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Από ΄κει και πέρα, εφαρμόζεται ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σας εξηγήσει ένας νομικός, ότι είναι ευνοϊκότερος για περιπτώσεις σαν κι αυτές, όταν έχει διατελέσει κάποιος παράβαση που διώκεται σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αποδέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο όποιον και να ρωτήσετε γύρω σας. Από ΄κει και πέρα είναι άλλο πράγμα...

Η ελληνική κοινωνία θα σας πει αυτή τη στιγμή ότι δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός. Τώρα, τι ποινή είναι αυτή, ευνοϊκότερη ή αυστηρότερη, όπως κάναμε εμείς, είναι δευτερεύον. Ο σφυγμός της κοινωνίας είναι αυτός. Έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στο Σούνιο, στην Ακρόπολη, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο, είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο» είπε ο κ. Πέτσας σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, είπε πως η αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύεται διαρκώς και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια αυτή η ενίσχυση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση από την γείτονα είτε από τον Ερντογάν είτε από όποιον άλλον αξιωματούχο, λέγοντας ακόμη πως απαιτείται επαγρύπνηση και ενότητα απο την πλευρά μας

Σχετικά με τις εκλογές και την οικονομία, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι αφορά τις εκλογές και το πότε αυτές θα γίνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρά το έργο που κάνει κάθε υπουργείο, να έχει ένα θετικό πρόσημο για την κοινωνία, όπως αυτό που κάνουμε στο Υπ. Εσωτερικών, το οποίο θα το κρίνουν οι πολίτες την ώρα των εκλογών», αναφέροντας επιγραμματικά μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτήσεις για ενίσχυση των ΟΤΑ και για έργα.

«Ενισχύουμε τα αδύναμα νοικοκυριά με την μεγαλύτερη δυνατότητα που μας δίνουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. Το κάναμε με τους λογαριασμούς ρεύματος που ήταν το πρόβλημα πριν από λίγους μήνες, το κάναμε με την επιδότηση της τιμής των καυσίμων στην αντλία», σημείωσε ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως παρά τις πιέσεις, ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τέλος συμπλήρωσε πως το οικονομικό επιτελείο είναι εκείνο που έχει τα δεδομένα, γνωρίζει το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει και θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για την περαιτέρω ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε χρόνο που θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός.