Πέτσας: Δεν πρόκειται να πάμε σε δραστικά μέτρα, τύπου Αυστρίας

Πέτσας: Δεν πρόκειται να πάμε σε δραστικά μέτρα, τύπου Αυστρίας

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας, όπως συζητείται τις τελευταίες μέρες» και θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των μέτρων που ξέρουμε, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μην αποκλείοντας ωστόσο την πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε θα είναι περιμετρικές και δεν θα είναι κάτι δραστικό.

«Καταρχάς έχουμε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες μια σταθεροποίηση στο επίπεδο των κρουσμάτων και μια αύξηση σημαντική των εμβολιασμών, τόσο της πρώτης όσο και της τρίτης δόσης», δήλωσε ο Στέλιςο Πέτσας μιλώνατς στο Mega. «Χρειάζεται επιμονή και σωστός έλεγχος. Κάτι δραστικό επομένως να μην περιμένετε και δεν πρόκειται να υπάρξει», ξεκαθάρισε.

«Το δημόσιο έχει δείξει και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δούλεψε ικανοποιητικά,  σχετικά με τα μέτρα της τηλεργασίας και με διάφορες διευθετήσεις στο ωράριο», σημείωσε ακόμα.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία ανέφερε «δεν έχω ακόμα επιστημονικά δεδομένα για να το πω αυτό με σιγουριά, μπορώ να πω όμως την προσωπική εμπειρία. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των άδικων θανάτων οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν αρνητές ή δεν ήθελαν για διάφορους λόγους να κάνουν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να ζητούν ιατρική φροντίδα σχετικά αργά», υπογράμμισε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων.

«Παρακαλώ να ελέγχουν τον εαυτό τους με τη δυνατότητα που έχουν με τα self tests, rapid tests και να αναζητούν την ιατρική φροντίδα γρήγορα», τόνισε κάνοντας έκκληση στους Έλληνες  πολίτες να πηγαίνουν έγκαιρα στο νοσοκομείο. «Είναι μια μάχη η τρίτη δόση για να ανακάμψουμε το κύμα της πανδημίας που μετά από την κορύφωση του το Νοέμβριο θα υπάρξει μια πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος για την υπόθεση του αστυνομικού και το βιασμό της 4χρονης κόρης του και για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο,  τόνισε πως πρέπει να γίνονται έλεγχοι για να προστατεύονται οι πολίτες, το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.