Περιοδεία Ν. Ξυδάκη στην Ευρώπη για το προσφυγικό

Περιοδεία Ν. Ξυδάκη στην Ευρώπη για το προσφυγικό

Σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με αντικείμενο την ενημέρωση των ελληνικών θέσεων για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, θα πραγματοποιήσει από αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης.

Οι συναντήσεις του κ. Ξυδάκη με Ευρωπαίους ομολόγους του πραγματοποιούνται παράλληλα και σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ενημερώνει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών είναι η Ολλανδία, η οποία ασκεί από την 1η Ιανουαρίου την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Στο Άμστερνταμ ο κ. Ξυδάκης θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κοντρες.

Την Τετάρτη ο κ. Ξυδάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίκαελ Ροθ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την περιοδεία του την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με τη συνάντησή του με Έλληνες ευρωβουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ