Περιοδεία Juncker, Mogherini, Hahn στα Δυτικά Βαλκάνια

Περιοδεία Juncker, Mogherini, Hahn στα Δυτικά Βαλκάνια

Περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean - Claude Juncker από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 1 Μαρτίου. Ο κ. Juncker θα συνοδεύεται από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Federica Mogherini, και από τον επίτροπο Διεύρυνσης, Johannes Hahn.

Ο J. Cl.Juncker θα αρχίσει την περιοδεία του από την πΓΔΜ, προτού μεταβεί στην Αλβανία το ίδιο βράδυ. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, θα ταξιδέψει στη Σερβία και ακολούθως στο Μαυροβούνιο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Τέλος, θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία την 1η Μαρτίου, όπου θα παραστεί σε επίσημο γεύμα, το οποίο θα παραθέσει ο πρωθυπουργός B. Borisov μαζί με τους έξι συνομιλητές των Δυτικών Βαλκανίων.

Η περιοδεία του προέδρου Juncker, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, πραγματοποιείται σε συνέχεια της αναγγελίας στις 6 Φεβρουαρίου, της στρατηγικής για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία περιλαμβάνει «νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες» και μέτρα στήριξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ