Πενταμελή σπείρα βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την αιματηρή διάρρηξη στην Κηφισιά

Πενταμελή σπείρα βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την αιματηρή διάρρηξη στην Κηφισιά

 

Πενταμελή συμμορία που εδρεύει στη Δυτική Αττική και χτυπά σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια βλέπει η Αστυνομία πίσω από την αιματηρή διάρρηξη στην Κηφισιά, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με το skai.gr.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κακοποιοί επιλέγουν στόχους ακολουθώντας την παραλιακή λεωφόρο προς τα νότια και την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας προς τα βόρεια, εστιάζοντας πρωτίστως σε πολυτελείς κατοικίες.

Τα μέλη της συμμορίας είναι ιδιαίτερα βίαια και δεν διστάζουν να βασανίσουν τους ενοίκους των σπιτιών όπου εισβάλουν ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες για τυχόν χρηματοκιβώτια, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Η Αστυνομία εκτιμά πως κάποιοι από τους πέντε ληστές είναι αποφυλακισμένοι κακοποιοί οι οποίοι αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι συγκρότησαν «ομάδα κρούσης» σε συνεργασία με περιφερειακούς συνεργάτες τους.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τουλάχιστον έξι ένοπλες ληστείες που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα ώστε να γίνει σαφής η έκταση της δράσης της συμμορίας.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί αναζητούν δείγματα γενετικού υλικού και δακτυλικά αποτυπώματα που θα μπορούσαν να συνδέσουν τη συμμορία με παλαιότερες εγκληματικές ενέργειες, αν και σε κάθε διάρρηξη εκτιμάται πως συμμετέχουν μερικά από τα μέλη της ομάδας.

Σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά σταθερός, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 52χρονος επιχειρηματίας, που τραυματίστηκε σοβαρά, όταν διαρρήκτες τον πυροβόλησαν εξ επαφής στο σπίτι του, στην Κηφισιά. Ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ανταποκρίνεται στη θεραπευτική αγωγή, όπως αναφέρει και το νεότερο ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε χθες:

«Ο ασθενής Σ.Α. που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξακολουθεί να παραμένει σταθερός, χωρίς ενδείξεις αιμορραγίας, ή άλλου είδους επιδείνωση. Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε καταστολή και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στη θεραπευτική αγωγή.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news