Πεντάγωνο: Οι Ουκρανοί αμύνονται πολύ έξυπνα, πολύ δημιουργικά και πολύ επιδέξια

Πεντάγωνο: Οι Ουκρανοί αμύνονται πολύ έξυπνα, πολύ δημιουργικά και πολύ επιδέξια

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, εξήρε τον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί υπερασπίζονται τη χώρα τους απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Κίρμπι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ουκρανία αμύνεται «πολύ έξυπνα, πολύ δημιουργικά και πολύ επιδέξια», σύμφωνα με το BBC.

«Έχουμε ενδείξεις πως οι Ουκρανοί γίνονται κάπως πιο επιθετικοί τώρα. Τους έχουμε δει σε μέρη, ιδίως στα νότια της Χερσώνας, όπου προσπαθούν να επανακτήσουν την περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κίρμπι ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν αντεπίθεση «και κινούνται πλέον προς αυτή την κατεύθυνση».

«Οι Ουκρανοί αμύνονται πολύ σκληρά... οι Ρώσοι δεν έχουν πετύχει κανέναν από τους στρατηγικούς τους στόχους που είχαν θέσει και σίγουρα όχι χωρίς απώλειες», κατέληξε.

Όπως αναφέρει το BBC οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει στην επανάκτηση εδαφών από τους Ρώσους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο στρατηγός σερ Άντριαν Μπράντσο, πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι οι Ουκρανοί «συνεχίζουν να επιδεικνύουν απαράμιλλο θάρρος και έχουν συγκρατήσει σε πολλές περιοχές τους Ρώσους».

Τέλος, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε απευθείας συνομιλίες τους να μη χρησιμοποιήσει βιολογικά ή χημικά όπλα στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Die Zeit.