Πειραιάς: 20 θετικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας - 4 μεταφέρθηκαν στο «Αττικόν»

Πειραιάς: 20 θετικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας - 4 μεταφέρθηκαν στο «Αττικόν»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 221 τεστ και έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Τέσσερις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Μιλώντας στο «MEGA», η διευθύντρια του γηροκομείου, Ευαγγελία Κονταξή, είπε ότι η διεύθυνση της δομής, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 700 διαγνωστικούς ελέγχους στους εργαζομένους του, όλο αυτό το διάστημα. Όπως είπε, αυτό γίνεται με πόρους και πρωτοβουλία της διεύθυνσης της δομής.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας, είναι εμβολιασμένοι τόσο με το αντιγριπικό εμβόλιο, όσο και με το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκο. Προληπτικά, σύμφωνα με την ίδια, κάποιοι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν προληπτικά, σε νοσοκομεία αναφοράς.

«Όλοι οι συγγενείς των τρόφιμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, γνωρίζοντας τα πολύ αυστηρά μέτρα που τηρούσαμε» σημείωσε η κ. Κονταξή.