Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησία της Ελλάδος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησία της Ελλάδος

Την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή τη σημερινή εορτή του Πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος από το Κάιρο, για τη στήριξη που παρέχει η Ελλαδική Εκκλησία προς το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

«Σήμερα θέλω να χαιρετήσω με πολλή αγάπη την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και να εκφράσω τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια και την αγάπη τους προς την ιεραποστολική καθέδρα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου», δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, χοροστατώντας στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

Μάλιστα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, με συγκίνηση θυμήθηκε ότι του είχε δοθεί το όνομα Διονύσιος κατά τη χειροτονία του ως διάκονος, στην Ιερά Μονή Αγκαράθου στην Κρήτη, όνομα που διατήρησε μέχρι που χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία του κορονοϊού, ευχόμενος όπως ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό.