Πάτρα: Στον Εισαγγελέα προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές των αντιεμβολιαστών

Πάτρα: Στον Εισαγγελέα προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος για τις πρακτικές των αντιεμβολιαστών

Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί από τη δράση των αντιεμβολιαστών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου στην εφημερίδα Πελοπόννησος. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «επειδή η ιατρική ασκείται με τη συναίνεση του ασθενούς σκεφτείτε να βάζουν όρους για κάθε πράξη που πρέπει να κάνουμε. Θα χρειαζόμαστε έναν εισαγγελέα για να γίνει μετάγγιση, διασωλήνωση κ.ά. Δεν θα μπορούμε να εργαστούμε όπως πρέπει με όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί».

Ο Ιατρικός σύλλογος Πατρών έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ θα προσφύγει σήμερα στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του για τις ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις που διακινούνται από αντιμεβολιαστές και αρνητές της πανδημίας, σχετικά με τον κορονοϊό.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, έχει προκαλέσει σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης, 
μετάγγισης αίματος από εμβολιασμένους και την άρνηση διενέργειας ράπιντ τεστ με ρινικό επίχρισμα με το «επιχείρημα» ότι η μπατονέτα που χρησιμοποιείται περιέχει ουσία που προκαλεί καρκίνο.