Πάτρα: 10 τρόφιμοι νεκροί σε γηροκομείο λόγω κορονοϊού -  Οι 7 ανεμβολίαστοι

Πάτρα: 10 τρόφιμοι νεκροί σε γηροκομείο λόγω κορονοϊού - Οι 7 ανεμβολίαστοι

Δέκα ηλικιωμένα άτομα με κορονοϊό πέθαναν σε διάστημα ενός μηνός σε δομή φιλοξενίας στην Πάτρα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Όπως ανέφερε, οι επτά από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ δύο ακόμη ασθενείς κατέληξαν από υποκείμενα νοσήματα που είχαν.

Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας είχαν εντοπιστεί με κορονοϊό συνολικά 29 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι, ενώ, όπως σημείωσε  ο  αντιπεριφερειάρχης, από τους ηλικιωμένους μόνο οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι. Να σημειωθεί πως υπάρχουν ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν γίνει κατ’ επανάληψη έλεγχοι από τις δημόσιες υγειονομικές αρχές και διαπιστώθηκε όλες τις φορές πως λειτουργούσαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι του κέντρου, όπως εμφανίζονται στην «Εργάνη», ήταν εμβολιασμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση τελούν σε αναστολή.

Σύμφωνα με το tempo24.news για το αν ήταν εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι ο κ. αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «από τους ελέγχους που έχουν γίνει σε αυτούς που έχουν δηλωθεί στο ΕΡΓΑΝΗ, ήταν εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται για τη συγκεκριμένη Μονάδα. 

Επίσης, ερευνάται η πηγή διασποράς του ιού αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο.