Πάσχα στην πόλη με εντατικούς ελέγχους σε εθνικές οδούς και διόδια

Πάσχα στην πόλη με εντατικούς ελέγχους σε εθνικές οδούς και διόδια

Εντατικούς ελέγχους σε εθνικές οδούς και διόδια, επιστράτευση drones και ελικοπτέρων και αυστηρή εξέταση των δικαιολογητικών για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις, είναι μερικά από τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛΑΣ προκειμένου να τηρηθεί η απαγόρευση μετάβασης στην επαρχία. Στόχος είναι να γίνει πράξη το «Πάσχα στην πόλη» και να αποτραπούν όσοι τυχόν θα επιχειρήσουν εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων. 

«Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της "μόδας" στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή του συνέντευξη στον Alpha, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο σοβαρά λαμβάνει η πολιτεία την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο του Πάσχα. 

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΑΣ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να αποτραπούν τυχόν εξορμήσεις εκτός αστικών κέντρων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο των αρχών μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • «σφράγισμα» διοδίων
  • μπλόκα στους παράδρομους των εθνικών οδών
  • σαρωτικοί έλεγχοι στα δικαιολογητικά
  • drone και ελικόπτερα

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στην επαγρύπνηση καθώς «ένα ασφαλές Πάσχα σημαίνει ελεύθερο καλοκαίρι, όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο». 

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός είπε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, ενώ απηύθυνε ξανά έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή στους εμβολιασμούς, εξηγώντας ότι «η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι πλέον ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», παραπέμποντας στο γεγονός ότι αρκετοί δεν προσέρχονται στα ραντεβού.

«Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη.