Παροχολογίας συνέχεια από την Έφη Αχτσιόγλου

Παροχολογίας συνέχεια από την Έφη Αχτσιόγλου

Στο θέμα της μείωσης της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί η δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Μιλώντας απόψε στο epsilon, η Ε. Αχτσιόγλου είπε ότι η συμφωνία έγινε υπό την πίεση του ΔΝΤ, που θεωρούσε ότι η περαιτέρω μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαία προκειμένου το ασφαλιστικό σύστημα να στέκεται στα πόδια του.

Ωστόσο, κατά την υπ. Εργασίας αποδείχθηκε πως η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους της και πως «το ασφαλιστικό σύστημα διαρθρωτικά στέκεται στα πόδια του και έχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα», άρα «ούτε διαρθρωτικά ούτε δημοσιονομικά είναι αναγκαίο το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς, για όσους συνταξιούχους αυτό αφορά».

«Αυτή τη στιγμή η σειρά των πραγμάτων είναι ότι έχουμε δύο μήνες μπροστά μας προκειμένου να δούμε και να επιβεβαιώσουμε την καλή πορεία των δημόσιων οικονομικών, να σχεδιάσουμε τον προϋπολογισμό του 2019. Τίποτα δεν έχει καταλήξει αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι το 2019», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Η υπουργός προχώρησε περαιτέρω υποσχόμενη και αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που «αποτελεί κορυφαία δέσμευσή μας απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», όπως είπε χαρακτηριστικά προτού επιτεθεί σε όσους κάνουν λόγο για κυβερνητική παροχολογία.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι παροχολογία, είναι επαίσχυντο ακόμα και ως σχόλιο αυτό, είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να αρχίσει να βελτιώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και είναι κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και στη μισθωτή εργασία» είπε η Ε. Αχτσιόγλου.