Παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών κατά των πρακτικών του ΠΑΜΕ

Παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών κατά των πρακτικών του ΠΑΜΕ

Με επιστολές τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Βουλής, στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, αλλά και οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ζητούν τη διαφύλαξη της ελευθερίας του συνδικαλισμού στη χώρα μας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «οι πρακτικές των τελευταίων ημερών από το ΠΑΜΕ και η βία που χρησιμοποιεί, έχει ως αποτέλεσμα η ασφάλεια των συνέδρων να απειλείται, αλλά και να παραβιάζονται βασικά άρθρα του νόμου και διεθνή πρότυπα εργασίας που προβλέπονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις του ILO».

Με τις επιστολές τους στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί στην ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), «το χτύπημα στη δημοκρατία από στελέχη του ΠΑΜΕ με τους τραμπουκισμούς και τα βίαια επεισόδια τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Βουλής».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Παναγόπουλος τόνισε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση, την αναγκαιότητα θωράκισης των δημοκρατικών θεσμών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης άσκησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για την ίδια αναγκαιότητα μίλησε αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΕ και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ