Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά.

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά», λέει ο κ. Πλεύρης στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε καταθέσει νωρίτερα αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξαν οι ιατροί. Το Παίδων Πεντέλης θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για έξι εβδομάδες.

Πλεύρης σε Ξανθό: Οφείλω να διασφαλίσω την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική προσφυγή του κατά της απεργίας των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης».

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Αν. Ξανθού, στην οποία ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η «προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία».