Παραμονή στο στράτευμα και μετά τη σύνταξη για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Παραμονή στο στράτευμα και μετά τη σύνταξη για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Τη δυνατότητα παραμονής στις ''Ενοπλες Δυνάμεις ακόμα και για τους αξιωματικούς που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής ''Αμυνας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, με το νομοσχέδιο διευθετούνται μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την πώληση παλαιού υλικού, αλλά και την ενεργοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων τα οποία εκκρεμούσαν από την εποχή αγοράς των πυραυλικών συστημάτων Patriot από την αμερικανική εταιρεία Raytheon. 

Προβλέπεται ακόμη η σύσταση Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα ελέγχει τη διαχείριση των οικονομικών και των συμβάσεων των ενόπλων δυνάμεων, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για έκτακτη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα χρέη των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πάντως, η πλέον σημαντική ρύθμιση του νομοσχεδίου είναι η δυνατότητα οικειοθελούς παραμονής στην ενεργό υπηρεσία και εκτός οργανικών θέσεων, αξιωματικών που υπηρετούν έως και τον βαθμό του συνταγματάρχη. Η ρύθμιση περιλαμβάνει και όσους αξιωματικούς αποστρατεύθηκαν με τις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου. Οι αξιωματικοί θα παραμένουν δίχως να εξελίσσονται βαθμολογικά.