Παραμένει κλειστή η ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη - Άνοιξε ο καταυλισμός προσωρινής φιλοξενίας

Παραμένει κλειστή η ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη - Άνοιξε ο καταυλισμός προσωρινής φιλοξενίας

Κλειστή εξακολουθεί να είναι από χθες το απόγευμα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης απ'' όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία. Ωστόσο, οι αρχές ανταποκρίθηκαν στο αίτημα οργανώσεων και εθελοντών και άνοιξαν το μεσημέρι τον οργανωμένο καταυλισμό προκειμένου να αποβιβάζονται εκεί οι πρόσφυγες και να αναμένουν μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές και όχι σε βενζινάδικο, όπως γίνεται εδώ και περίπου έναν μήνα.

«Είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι άνθρωποι κοντεύουν να συμπληρώσουν 24ωρο περιμένοντας, μέσα στο κρύο, να περάσουν στη γειτονική χώρα. Ανέμεναν σε χώρο, όπου δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, τη στιγμή που στον καταυλισμό παρέχονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας και οι σκηνές είναι θερμαινόμενες» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, στην Ειδομένη υπάρχουν μέχρι στιγμής πάνω από 600 πρόσφυγες ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση από την ΠΓΔΜ για το πότε θα ανοίξει εκ νέου το σημείο διέλευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ