Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ με βολές κατά  Ν. Παππά και κυβέρνησης

Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ με βολές κατά Ν. Παππά και κυβέρνησης

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής, μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δ. Τσακνής θεώρησε ότι μετά τα χθεσινά υπήρξε νομιμοποίηση, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του «Καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕφΣυν, αρκέστηκε σε ένα «ας γίνει τη εξαιρέσει εμού».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τοποθέτηση του Δ.Σ. της ΕΡΤ έγινε χθες, μέρα απεργίας της ΕΣΗΕΑ και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου, καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση... ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2017 ο συνθέτης είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει, εξαιτίας της διαφωνίας του για την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΕΡΤ, σε θέση διευθύνοντος συμβούλου. Οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με αφορμή την ΑΕΠΙ πριν από περίπου μια δεκαετία.

Σημειώνεται πως η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ το Μάιο του 2015.

Αναλυτικά, η επιστολή του Δ. Τσακνή αναφέρει:

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους. 

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ». 

Φωτογραφία: SOOC